О покровитељу

Фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ је основана 2018. године.

На великој трибини проф. др Данице Грујичић у Народном позоришту у Ужицу 2018. године први пут су студенти свих Универзитета јавно изнели предлог за формирање ове Фондације са предлогом да Фондација носи име професорке др Данице Грујичић.

Идеја је прихваћена од стране професорке, али њен главни захтев је био да Фондацију воде млади људи, а да професори и јавне личности стану иза њих и да им помогну у њиховој идеји. 

Предлог имена Фондације “ЗАЈЕДНО ЗА МЛАДЕ“ стигао је од студената широм Србије и Републике Српске.

„Одлучили смо се за ово име јер смо дубоко убеђени да су млади једини који могу да окупе и уједине све људе у нашој земљи.

Млади су они који представљају највећи потенцијал и богатсво нашег народа у које морамо сви заједно да улажемо“, пише на сајту Фондације.

Недуго после тога октобра 2018. организован је коктел и дружење у Београду на коме су били присутни студенти свих универзитета (Београд, Нови Сад, Крагујевац, Ниш и Косовска Митровица), бројни професори, велики број јавних личности и медија. Преко 100 јавних личности и преко 100 професора и научника је подржало оснивање Фондације. Овај списак се свакодневно шири. Такође, Фондација је добила подршку и остварила сарадњу са преко 25 факултета до сада и преко 100 средњих школа.

Фондација данас функционише на свих 5 универзитета, а окосницу организације чине најбољи студенти са различитих факултета и свакодневно се шири по градовима широм Србије.

Прву активност студенти из целе Србије реализовали су на Косову и Метохији поделом божићних и новогодишњих пакетића деци у свим енклавама. Овим су желели да им покажу да нисмо заборавили наше другаре и другарице са Косова и Метохије и да желимо да будемо присутнији међу њима више него икад.

Ускоро очекујемо и покретање Фондације у Републици Српској.

Више информација на: http://zajednozamlade.rs/