О часопису

Стручни часопис студената друштвено-хуманистичких наука и уметности „Политеума“ је основан 2019. године. Настао је са циљем омогућавања студентима свих друштвено-хуманистичких и уметничких факултета да искажу своја интересовања која често надилазе предметне силабусе, да се опробају у интердисциплинарном приступу истраживању и обради историјских и савремених тема, те да добију прилику да своје (често прве) стручне чланке објаве у признатом стручном часопису.

Квалитет часописа је доказан позитивним критикама од стране уважених професора и других чланова академске и шире јавности. Најважније, квалитет и потенцијал је препознала фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“, која је покровитељ пројекта још од оснивања часописа. Поносни смо на чињеницу да је ово један од првих пројеката ове фондације.

Издавач часописа је Српски политички форум, студентска организација са Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Српски политички форум се од оснивања 2007. године бави промовисањем и неговањем српске политичке мисли, историје, традиције и културе, а нарочито критичке мисли, што је и надахнуло творце пројекта.