Обавештења

КОНКУРС ЗА OБЈАВЉИВАЊЕ РАДОВА

у шестом броју стручног часописа студената друштвено- хуманистичких наука и уметности

ПОЛИТЕУМА

Београд, 21. јун 2021.

Студентска организација Српски политички форум позива све заинтересоване студенте да пошаљу своје радове за шести број стручног часописа студената друштвено- хуманистичких наука и уметности Политеума. У овом часопису се објављују стручни студентски радови из свих дисциплина друштвено-хуманистичких наука и из теорије уметности, што значи да своје радове могу послати студенти основних и мастер студија из Републике Србије и региона који се убрајају у наведене категорије.

Конкурс је отворен до 1. октобра 2021. године. Аутор ће одмах након слања рада бити обавештен о приспећу рада и (не)испуњавању техничких услова конкурса. Радове слати на електронску адресу redakcija.spf@gmail.com, у Word документу.

Да би рад био примљен и послат рецензентима на разматрање, мора да испуни критеријуме наведене у Упутству за ауторе и да користи Правила навођења извора према АПА стилу (веома је важно детаљно прочитати и испунити упутства у супротном рад неће бити објављен).

Сваки рад који испуни критеријуме биће послат на независну рецензију и лектуру. Постоји могућност да рецензент прихвати објављивање рада само уз одређене препоруке измена или допуна које предочи у свом извештају. У том случају, рад ће бити објављен само ако аутор испоштује све препоруке рецензента (аутора ће о томе обавестити Редакција). Идентитет рецензената је непознат ауторима, а идентитет аутора је непознат рецензентима; тиме се омогућава непристрасност у оцењивању.

Шести број часописа излази током зимског семестра 2021. године. Издавање часописа је омогућила фондација Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић и Факултет политичких наука Универзитета у Београду. За све додатне информације можете се обратити Редакцији Српског политичког форума на електронску адресу: redakcija.spf@gmail.com. Пратите информације и на нашим друштвеним мрежама инстаграм (@spf_fpn), фејсбук (@spffpn) и путем сајта www.casopispoliteuma.wordpress.com.

*Пети број часописа ће до краја јула изаћи у штампаном издању

Наталија Пауновић
Главни и одговорни уредник

ОБАВЕШТЕЊЕ
о продужењу конкурса за објављивање радова у петом броју стручног часописа студената
друштвено-хуманистичких наука и уметности
ПОЛИТЕУМА

Београд, 1. април 2021.

Студентска организација Српски политички форум позива све заинтересоване студенте да пошаљу своје радове за пети број стручног часописа студената друштвено- хуманистичких наука и уметности Политеума. У овом часопису се објављују студентски ауторски радови из свих дисциплина друштвено-хуманистичких наука и из теорије уметности, што значи да своје радове могу послати студенти основних и мастер студија из Републике Србије и региона, чије студије се убрајају у наведене категорије.

Конкурс је продужен због великог интересовања студената и биће отворен до 20. априла 2021. године. Аутор ће одмах након слања рада бити обавештен о његовом приспећу. Радове слати на електронску адресу redakcija.spf@gmail.com, у Word документу.

Да би рад био примљен и послат рецензентима на разматрање, мора да испуни критеријуме наведене у Упутству за ауторе и да користи Правила навођења извора према АПА стилу (веома је важно детаљно прочитати и испунити упутства у супротном рад неће бити објављен).

Рад који испуни наведене критеријуме биће послат на независну рецензију и лектуру. Постоји могућност да рецензент прихвати објављивање рада само уз одређене препоруке измена или допуна које предочи у свом извештају. У том случају, рад ће бити објављен само ако аутор испоштује све препоруке рецензента (аутора ће о томе обавестити Редакција). Идентитет рецензената је непознат ауторима, а идентитет аутора је непознат рецензентима; тиме се омогућава непристрасност у оцењивању.

Пети број часописа излази током летњег семестра 2021. године. Издавање часописа је омогућила фондација Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић. За све додатне информације можете се обратити Редакцији Српског политичког форума на електронску адресу: redakcija.spf@gmail.com.

Пратите информације и на нашим друштвеним мрежама инстаграм (@spf_fpn), фејсбук (@spffpn) и путем сајта http://www.casopispoliteuma.wordpress.com.

Наталија Пауновић
Главни и одговорни уредник

Промоција новог броја стручног часописа студената друштвено-хуманистичких наука и уметности
ПОЛИТЕУМА

Београд, 16. фебруар 2021.

Услед све већег интересовања младих људи да пишу, а који се баве како теоријом, тако истраживањима и анализама овогодишња онлајн промоција новог броја часописа друштвено-хуманистичких наука и уметности „Политеума“ упознаће студенте са садржајем новог броја и условима конкурса, али и са веома важним питањем које се врло често занемарује у друштвеним наукама – истраживања.
Зашто су истраживања данас запостављена, колико су она важна и да ли се више придаје значај кванитативним или квалитативним истраживањима? Како се примењују у спољнополитичкој анализи, како на еколошке проблеме и колико се подстичу на универзитетима у иностранству (Констанц) више ће нам говорити наши гости доц. др Вера Арежина (Факултет политичких наука), проф. др Драган Ђукановић (Факултет политичких наука) и аутор рада објављеног у 4. броју часописа Душан Ристић (студент Факултета политичких наука).

22. фебруар
18. часова
Зум платформа (линк ће бити накнадно објављен)

Часопис издаје организација Српски политички форум, а издање четвртог броја је омогућио Факултет политичких наука, уз стално покровитељство Фондације – Заједно за младе.

КОНКУРС ЗА OБЈАВЉИВАЊЕ РАДОВА
у петом броју стручног часописа студената друштвено-хуманистичких наука и уметности
ПОЛИТЕУМА

Београд, 1. фебруар 2021.

Студентска организација Српски политички форум позива све заинтересоване студенте да пошаљу своје радове за пети број стручног часописа студената друштвено-хуманистичких наука и уметности Политеума. У овом часопису се објављују стручни студентски радови из свих дисциплина друштвено-хуманистичких наука и из теорије уметности, што значи да своје радове могу послати студенти основних и мастер студија из Републике Србије и региона који се убрајају у наведене категорије.

Конкурс је отворен до 1. априла 2021. године. Аутор ће одмах након слања рада бити обавештен о приспећу рада и (не)испуњавањутехничких услова конкурса. Радове слати на електронску адресу redakcija.spf@gmail.com, у Word документу.

Да би рад био примљен и послат рецензентима на разматрање, мора да испуни критеријуме наведене у Упутству за ауторе и да користи Правила навођења извора према АПА стилу (погледајте крај објаве, веома је важно детаљно прочитати и испунити упутства у супротном рад неће бити објављен).

Сваки рад који испуни критеријуме биће послат на независну рецензију и лектуру. Постоји могућност да рецензент прихвати објављивање рада само уз одређене препоруке измена или допуна које предочи у свом извештају. У том случају, рад ће бити објављен само ако аутор испоштује све препоруке рецензента (аутора ће о томе обавеститиРедакција). Идентитет рецензената је непознат ауторима, а идентитет аутора је непознат рецензентима; тиме се омогућава непристрасност у оцењивању.

Пети број часописа излази током летњег семестра 2021. године. Издавање часописа је омогућила фондација Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић. За све додатне информације можете се обратити Редакцији Српског политичког форума на електронску адресу: redakcija.spf@gmail.com.

Пратите информације и на нашим друштвеним мрежама инстаграм (@spf_fpn), фејсбук (@spffpn) и путем сајта www.casopispoliteuma.wordpress.com.

Наталија Пауновић
Главни и одговорни уредник

Четврти број стручног часописа студената Политеума је изашао из штампе

Београд, 9. јануар 2021.

С радошћу вас обавештавамо да је IV број стручног часописа студената друштвено-хуманистичких наука и уметности „Политеума“ изашао из штампе!

Захваљујемо се свима који су до сада успешно помагали да овај часопис заживи. Посебно се захваљујемо Факултету политичких наука је омогућио излазак овог броја, као и сталним покровитељима фондацији Заједно за младе који наш рад увек подржавају. Неизмерну захвалност дугујемо нашем сталном гостујућем уреднику проф. др Драгану Ђуканивићу, лекторки за српски језик доц. др Лидији Мирков, лектору за енглески Славољубу Тришићу, дизајнеру Немањи Шкорићу, ПР тиму Факултета политичких наука, као и свим нашим рецензентима, који су као и увек били радосни да подрже рад часописа и подстакну ауторе на усавршавање својим критикама!

Свој бесплатни примерак часописа можете добити на један од следећих начина:

  • слањем мејла на електронску адресу Редакције: redakcija.spf@gmail.com;
  • слањем поруке на Фејсбук (@spffpn) или Инстаграм страници (@spf_fpn) Српског политичког форума.
  • јављањем неком од чланова Српског политичког форума приватним путем.

Постоји могућност слања бесплатног примерка Политеуме на кућну адресу поштом уз Ваше плаћање услуге поштарине. У том случају треба да нам пошаљете адресу на коју да пошаљемо часопис. Такође Вас молимо да имате разумевања уколико пошиљка касни, или нисмо у могућности одмах да пошаљемо или оставимо број, због тренутних мера на Факултету политичких наука смањен је проток студената.

Позивамо Вас да приликом преузимања свог примерка часописа оставите добровољ ниновчани прилог за најугроженије српске породице на Косову и Метохији, сходно својим могућностима, чиме доприносите хуманитарној акцији Осмех за Космет. Новац можете оставити на портирници Факултета политичких наука у коверти. Представљање четвртог броја часописа ће бити накнадно реализовано онлајн. За додатне информације о промоцији пратите нас на Инстаграму, Фејсбуку и путем сајта издавача www.spffpn.wordpress.com и часописа http://www.casopispoliteuma.wordpress.com

Милан Веселица
Главни и одговорни уредник

Продужен конкурс за објављивање радова у IV броју часописа ПОЛИТЕУМА

Београд, 1. октобар 2020.

Обавештење о продужењу конкурса за објављивање радова у четвртом броју стручног часописа студената друштвено-хуманистичких наука и уметности „ПОЛИТЕУМА“

Студентска организација Српски политички форум позива све заинтересоване студенте да пошаљу своје радове за четврти број стручног часописа студената друштвено- хуманистичких наука и уметности Политеума. У овом часопису се објављују студентски ауторски радови из свих дисциплина друштвено-хуманистичких наука и из теорије уметности, што значи да своје радове могу послати студенти основних и мастер студија из Републике Србије и региона, чије студије се убрајају у наведене категорије.

Конкурс је продужен због великог интересовања студената и биће отворен до 20. октобра 2020. године. Аутор ће одмах након слања рада бити обавештен о његовом приспећу и (не)испуњавању услова конкурса. Радове слати на електронску адресу redakcija.spf@gmail.com, у Word документу.

Сва правила и обавезе аутора набројани су у Упутству за ауторе, који се налази на сајту.

Рад који испуни наведене критеријуме биће послат на независну рецензију и лектуру. Постоји могућност да рецензент прихвати објављивање рада само уз одређене препоруке измена или допуна које предочи у свом извештају. У том случају, рад ће бити објављен само ако аутор испоштује све препоруке рецензента (аутора ће о томе обавестити Редакција). Идентитет рецензената је непознат ауторима, а идентитет аутора је непознат рецензентима; тиме се омогућава непристрасност у оцењивању.

Четврти број часописа излази током зимског семестра 2020. године. Издавање часописа је омогућила фондација Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић. За све додатне информације можете се обратити Редакцији на електронску адресу: redakcija.spf@gmail.com.


Отворен конкурс за 4. број часописа „Политеума“

Београд, 20.7.2020.


Студентска организација Српски политички форум позива све заинтересоване студенте да пошаљу своје радове за четврти број стручног часописа студената друштвено-хуманистичких наука и уметности Политеума.

У овом часопису се објављују стручни студентски радови из свих дисциплина друштвено-хуманистичких наука и из теорије уметности, што значи да своје радове могу послати студенти основних и мастер студија из Републике Србије и региона који се убрајају у наведене категорије.

Конкурс је отворен до 1. октобра 2020. године. Аутор ће одмах након слања рада бити обавештен о приспећу рада и (не)испуњавању услова конкурса. Радове слати на електронску адресу redakcija.spf@gmail.com, у Word документу.

Да би рад био примљен и послат рецензентима на разматрање, мора да испуни критеријуме наведене у Упутству за ауторе (преузми) и да користи Правила навођења извора према АПА стилу (преузми).

Сваки рад који испуни критеријуме биће послат на независну рецензију и лектуру. Постоји могућност да рецензент прихвати објављивање рада само уз одређене препоруке измена или допуна које предочи у свом извештају. У том случају, рад ће бити објављен само ако аутор испоштује све препоруке рецензента (аутора ће о томе обавестити
Редакција). Идентитет рецензената је непознат ауторима, а идентитет аутора је непознат рецензентима; тиме се омогућава непристрасност у оцењивању.

Тема броја је: Црна Гора – перспективе и изазови државе и друштва. Аутори заинтересовани за ову тему могу да јој приступе из различитих углова и сходно приступима различитих научних дисциплина (очекује се разноврсност приступа и иновативност погледа). Напомињемо да нису сви аутори обавезни да пишу на ову тему!

Четврти број часописа излази током зимског семестра 2020. године. Издавање часописа је омогућила фондација Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић. За све додатне информације можете се обратити Редакцији Српског политичког форума на електронску адресу: redakcija.spf@gmail.com.


Главни и одговорни уредник
Милан Веселица